Programok

  • All
  • Fesztivál
  • Koncert
  • Program
  • Tehetség
  • Tábor
  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Vegyél részt szakmai képzésen!

Az MSMME elődszervezetei révén már megalakulásának pillanatában, 1994-ben igen komoly tapasztalatokkal bírt művészeti találkozók, fesztiválok szervezésében és lebonyolításában. Mégis, a sok-sok tapasztalat, tudás és intenzív munka mellett felbukkantak, illetve folyamatosan ismétlődtek apró sutaságok, bizonytalan formavilág, komoly baklövések és bizonyos igénytelenségek a produkciók színpadi kiállítása tekintetében. Egy idő után nyilvánvalóvá vált, hogy a találkozókon történő megbeszélések nem elég hatékonyak a szakmai problémák szűkítésére, illetve kiküszöbölésére. Továbbá, országosan lehetetlen kellő számú művészt megnyerni a feladatok elvégzésére.

Megfogalmazódott az igény a színpadi műfajok oktatására. Az MSMME és az intézményi költségvetés az öt napos képzést tette lehetővé, ami tudjuk, hogy kevés, de ez van.

Bővebben: Vegyél részt szakmai képzésen!

Szakmai Továbbképzés

MSMME Szakmai Továbbképzés 2011 március 07-11.

Nagy várakozásokkal vágtunk neki az egri kalandnak. Nekünk miskolciaknak (Önálló Másság Életminőség Fejlesztő Alapítvány) ez volt az első továbbképzésünk. A filmes szakkör kivételével minden műhelyben jelen voltunk. Én a színjátszó csoportban tevékenykedtem.

Ha pár szóval szeretném jellemezni a hetet a munkás és a dolgos illenék rá legjobban. A szervezők mindent elkövettek, hogy egy perc üresjárat se legyen a héten a résztvevőknek.

Bővebben: Szakmai Továbbképzés

Tapasztalatok

A MSMME éves továbbképzésén „színjátszás” művészeti ágban vettem részt a Sz.-Sz.-B. Megyei Önkormányzat tarpai „Kikelet” Ápoló- Gondozó Otthona képviseletében. 

A továbbképzéssel minden tekintetben elégedett vagyok. Számtalan ötletet kaptam munkámhoz, sokat tanultam. A program színes volt és változatos. Remek előadásokon vehettünk részt, kicsit belekóstolva abba a „hóhérakasztós” érzésbe, amikor ránk, felkészítőkre várnak megoldásra váró feladatok. Az ország egymástól egészen távoli vidékéről érkező kollegák mindegyike „ráléphetett” az általa választott útra a tanfolyam alatt, hiszen a műfajon belüli tapasztalat (vagy akár tapasztalatlanság) nem gördített akadályt a jó hangulatú együtt munkálkodás elé.

Bővebben: Tapasztalatok

A művészetek hete - a hetedik művészet

A hetedik művészettel ért véget a művészetek hete Egerben, a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület hagyományos speciális szakmai továbbképzésén. Egy nagyon intenzív és sokoldalú hét van mögöttünk, mely - véleményem szerint - minden oldalról sikeresnek mondható. Az Egyesület életében először indult filmes továbbképzés, melynek megtartására engem kértek fel a szervezők. Ezúton is köszönöm Elnök Úrnak és a művészeti vezetőnek a megelőlegezett bizalmat.

Ahogy már említettem, ez egy új kezdeményezés volt, ami magával hozta, hogy mindent az alapoktól kellett kezdeni és mindent a speciális képzésre kellett felépíteni.

Bővebben: A művészetek hete - a hetedik művészet