326 km a Nemzeti Színkottás Zenekarért

326 km a NESZ-ért

Nádudvari Péter vagyok. Pedagógus, hobbisportoló. 

Gyöngyösön a Hétszínvirág Napközi Otthon értelmi fogyatékos ellátottjaiból álló Gyöngyszem Zenekart vezetem, valamint az Autista Segítő Központ tanulóinak tartok zeneterápiás foglalkozásokat. Munkám célja kettős: egyrészt élményterápia, másrészt az autizmussal és értelmi fogyatékossággal élő gyermekek, fiatalok társadalmi integrációjának elősegítése. 

 

2012 óta teljesítek minden évben valamilyen sportversenyt (futóverseny, ironman) jótékonysági célból. Idén a gyöngyösi csapataimat szeretném támogatni, hozzásegíteni szép, különleges, hasznos tapasztalatokhoz - adományokat gyűjtök a Nemzeti Színkottás Zenekar következő táborában és koncertjén való részvételükhöz. 

A színpadon kb. 50-60 ember, értelmi fogyatékkal élők és felkészítőik, a Nemzeti Színkottás Zenekar. Monumentális hangzás, többféle hangszer (dob, csörgők, szintetizátorok, basszusgitár xilofon, metallofon, hegedű, ének) példásan megkomponált egységet alkot. Egyszer felemelő, vidám, másszor szívbemarkolóan gyönyörű dallamok. Semmihez sem hasonlítható élmény mindezt azzal a tudattal látni és hallani, hogy a zeneszámokat játszó sérültek a saját korlátaikkal szembeszállva, azokat felkészítőik segítségével leküzdeni próbálva alkotnak semmihez sem hasonlíthatót.

2009 decemberében, mikor először láttam színpadon a Nemzeti Színkottás Zenekart, életem egyik álma lett, hogy abban tanítványaimmal részt vehessek.

2010 áprilisában ez az álmom megvalósult, és részem volt -a Zenekar valamennyi tagjával együtt-  remek hangulatú próbákban, a sok nevetéssel, viccelődéssel feldobott beszélgetésekben, rengeteg mosolyban, lélekemelő pillanatban, példaértékű hozzáállásban, amelyet munkájukat megható lelkesedéssel, odaadással végző kollégáim mutattak, megszámlálhatatlan dallamban és ritmusban, sok szívbemarkoló momentumban...Felejthetetlen koncertek St. Martin szaxofonművésszel, Tóth Verával, a Budapest Ragtime Banddel. 

Adományodból a gyöngyösi Gyöngyszem Zenekar és Autista Segítő Központ tagjainak táborbeli részvételét finanszírozzuk, valamint a tábort és fellépést érintő egyéb költségeket, hogy a fent leírt szép élményekben, tapasztalatokban a gyöngyösiek is részesüljenek, és hogy a Nemzeti Színkottás Zenekar továbbra is eleget tehessen a kodályi gondolatnak:

,,Legyen a zene mindenkié" - az autizmussal és az értelmi fogyatékossággal élőké is.

Adományodért cserébe 326 km-t ígérek, két részletben:

 - Ironman triatlon (3,8 km úszás, 180 km kerékpár, 42.2 km futás - megszakítás nélkül).

Pöstyén/Piešťany (Szlovákia) 2015.08.01.

 - 100 km-es ultramaratoni futóverseny. Velence, 2015.10.17.

Fogadj örökbe egy kilométert a 326-ból!

 

Ugye meggyőztelek ;)? 

 

Nádudvari Péter, pedagógus, zeneterapeuta (Gyöngyös)