Évindító

Egyesületünk az éves programterv közzétételével elindítja 2017-es évét, mely nem teljes ugyan, néhány rendezvény egyeztetés alatt van még, de úgy gondoljuk, ennek alapján már tervezhető az év.

Bár továbbra sem rendezett működésünk, szándékaink szerint ez évben is számos lehetőség várja tagjainkat.

Március utolsó hetében ismét Esélyegyenlőségi napokat szervezünk Egerben. Része ennek a Szakmai továbbképzés, amit ismét kedvezményesen hirdetünk meg tagjainknak, és a hétvégi Népdal- és Néptánctalálkozó, mellyel a 30 éve indult kezdeményezésre emlékezünk. Merthogy 30 év, 30 fesztivál…

Tervezzük a tavaszi Regionális kulturális találkozókat is, Újpalotán a fővárosit bizonyosan… és lesz Színkottás zenei tábor és NESZ koncert St. Martinnal.

És a sorban a 30. következik… Mármint FESZTIVÁL! Ismét jubileumi, hiszen 30 évvel ezelőtt, 1987-ben rendeztük az elsőt, akkor még népdal- és néptánctalálkozóként Egerben…

Nos, az ez évi Speciális Művészeti Fesztivál helyszíne még nem realizálódott. Szóba került Eger, és Miskolc, de Székesfehérvár és Budapest is. Annyi biztos, hogy ezúttal június utolsó hetében köszönt be a fesztiválérzés… Mert változatlanul hiszünk benne, hogy a Művészet mindenkié!

Bár most épp hull a hó, de lesz még nyár! S ha nyár, akkor Balaton, Művészeti táborok, Fonyódliget! Az Erzsébet programban ezúttal is négy hetet hirdetünk meg, lesz alkotótábor, valamint tánc-, és drámatábor. Már február folyamán várjuk azon tagjaink jelentkezését, akik vízparti, vagy épp vizes (műhelymunkával egybekötött) élményekre vágynak.

Tervezünk még szakmai konferenciákat (fővárosit és országosat), és az MSMKE filmes rendezvényeit is ajánljuk.

S úgy tűnik, egy-egy csoportunk ez évben újra eljuthat külföldi műhelymunkákra, színpadokra.

Egyenlőre ennyit látunk az évből…

Tavaly év végén új Elnökséget választottunk, ez évben szeretnénk még közelebb jutni tagjainkhoz: megkeressük tagintézményeink vezetőit, s a csoportok felkészítőit, hogy egyeztessünk - elképzeléseket, terveket, jövőképet.

Mert továbbra is hiszem, hogy csak együtt tehetjük azzá a Speciális Művészeti Műhelyt, ami: MOZGALOM – KÖZÖSSÉG – ÉLETÉRZÉS.