’Real eyes realize real arts…’

Távolról szemlélve minden olyan esetlegesnek tűnhet, de tényleg. Aztán jössz közelebb – vagy mi érkezünk, nem tudom – és a homályt bogozva világosabb lesz. Hidd csak el.

Minden, amit tudhatunk és adhatjuk, felfűzve 10 napban. Mármint minden, ami: színház – alternatívan –, ami kortárs, meg a zene, és ami még tánc.

Adott 5 ország, 60 sérült résztvevő, egy koreográfus, egy elhintett – még formálódó – koreográfia és Nyíregyháza. Adjunk hozzá még időkorlátot, mondjuk június 26-tól július 5-ig. Minden van, minden lehet.

A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület nemzetközi színházi workshop-ja az Erasmus+ Program égisze alatt formálódik bolgár, francia, lengyel, spanyol és természetesen magyar fiatalok részvételével. Milliméteres léptek ezek egy hosszú, nagyon csendes folyosón. Igen, mert mindez szavak nélkül történik, egy olyan kommunikációs térben, ahol a különböző nemzetiségek gesztusokkal, mimikákkal, mozgással fejeznek ki. Talán elcsépelt, de közös nyelv közöttük a művészet, mi összeköt és áthidal.

Apránként, egymásra halmozzuk az ötleteket, elképzeléseket, technikákat, melyből majd kiforr az össz, az egység. Egy olyan közös előadás, amiben mi magunk teremtünk és teremtődünk. Új bőrbe bújva tapogatjuk a kreativitás határait: a fantáziát. Megeshet, cserzett bőr lesz ez, 10 nap kemény munkája hasítja majd.

De megmutatjuk! Neked, Nekik, Mindenkinek. Vásárra visszük ezt a bőrt, Nyíregyháza elé állunk, az Agóra színpadára. Aztán majd kiderül, hogy az igaz szemek felismerik-e az valós művészetet…?!