Youth in Action

Colors of Europe, avagy Európa Színei

2014. március 23-tól 28-ig az egri Esélyegyenlőségi Napok programsorozat keretén belül került megrendezésre a Színes Európa (Colors of Europe) program, a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület szervezésében. Bolgár, francia, spanyol, valamint magyar speciális művészeti csoportok munkásságába adott betekintést ez a pár nap, valamint lehetőséget a közös munkára, arra, hogy együtt gondolkodjunk, érezzünk; valamint alkossunk ebben a rendelkezésre álló időben valami közöset… Valami európait…

Bővebben: Colors of Europe, avagy Európa Színei

Organizations of the Colors of Europe

Artistes Sans Aucune Frontière (ASAF) est une association, créée en 2006, située à Asnières-sur-Seine, dans la banlieue ouest de Paris.

Elle est née d’une idée simple : La pratique d’activités artistiques peut être source d’épanouissement des personnes en situation de handicap, et d’harmonie dans leurs relations, notamment avec leurs proches.

Son objectif : Promouvoir les arts sans aucune frontière entre pays, mais aussi dans les têtes.

Concrètement, ASAF mène des actions :

Nationales [Projets « Autrement »], telles  que :

Organisation – biennale – d’un festival  artistique sans aucune frontière au grand théâtre     d’Asnières. Lieu de présentation et de valorisation (visibilité) des créations des handicapés ; Pour le public, une opportunité d’avoir un autre regard sur le handicap.

Spectacles occasionnels divers.

Bővebben: Organizations of the Colors of Europe

Színes Európa – Nemzetközi Színházi Műhely

A Színes Európa mottóval jelzett projektünk egyrészt lehetőséget nyújt az európai fogyatékos fiataloknak a találkozásra a tánc, a mozgásszínház,  és a zene művészeti nyelvein keresztül, ugyanakkor szintén találkozási lehetőség a fogyatékos fiatalok közössége és az ép fiatalok társulata között is, így az alábbiakkal járul hozzá a nem-formális tanulási folyamathoz:

- fejleszti a fogyatékos fiatalok személyiségét, akik a művészeti alkotáson keresztül felfedeznek egy kifejezésmódot, mellyel figyelmen kívül hagyhatják fogyatékosságukból adódó nehézségeiket.

- megszünteti a fogyatékos fiatalok elszigeteltség érzését azáltal, hogy más országok fogyatékos fiataljaival, illetve ép fiataljaival találkozhatnak, és elősegíti, hogy az ép fiatalok leküzdjék előítéleteiket a mássággal szemben.

- a fogyatékos fiatalokkal foglalkozó szakemberek és művészek között létrejövő találkozók és megbeszélések lehetőséget adnak arra, hogy gazdagíthassák tapasztalataikat, új módszereket és segédeszközöket fedezhessenek fel.

Bővebben: Színes Európa – Nemzetközi Színházi Műhely